
Bananen…. Wie lust ze nou niet! Vooral kinderen zijn er gek op. Ze zijn lekker zoet en zacht en daardoor voor de aller kleinsten onder ons al snel te eten.
Combineer ze met een ei en je heb een lekker ontbijt of een heerlijke lunch.
– 2 goeie rijpe bananen
– 2 eieren
– wat kaneel
– roomboter
– evt. wat garnering. Ik koos voor Griekse yoghurt en gemengde ongezouten noten.

Kluts dit goed door elkaar. Eventueel kun je een vork gebruiken om de banaan eerst te prakken. Voeg vervolgens naar smaak wat kaneel toe.

Wacht met omdraaien tot de bovenkant zo goed als droog is. Pas op! Als je beslag wat dun is kunnen ze wat uit elkaar vallen. Voorzichtig zijn dus!

Doordat er redelijk wat fruit suikers ( fructose) in de overrijpe bananen zitten worden ze lekker zoet. Maar voor mij en vele anderen zorgt dit voor een suikerpiek. Dit los je op door kaneel toe te voegen. Kaneel heeft de eigenschap om koolhydraten en suikers langzamer op te laten nemen. Ook vetten doen dit. En laat dat nou juist in de Griekse yoghurt en de noten zitten. Door de vetten worden de vitamines en mineralen uit de banaan ook nog eens veel beter opgenomen. Want zonder vetten bij de maaltijd neem je veel minder vitamines en mineralen op uit je voeding. En ja… De eieren… die zitten bomvol met goede voedingsstoffen en eigenschappen. 1 a 2 eieren per dag is zeker goed voor de gezondheid. Zelfs voor je cholesterol!
Eet smakelijk!
Ik ga deze van het weekend maar eens proberen. Heb het recept vaker voorbij zien komen maar nog nooit uitgeprobeerd.
Ik wil dit al zo lang proberen, maar ik heb het nog nooit gemaakt.. Het lijkt me erg lekker!
Ik kende dit nog niet maar ziet er erg lekker uit zeg!