Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Eerste indruk | Guhl Zijdeglans

Eerste indruk | Guhl Zijdeglans

Toen dit setje aan de deur werd bezorgd maakte mijn hart direct een sprongetje. Hoewel ik de laatste tijd vooral sulfaatvrije shampoos gebruik, heb ik de producten va Guhl altijd al fijn gevonden. Ik had al een paar producten van Guhl in huis, waaronder de leave in-conditioner uit de rijke voeding-lijn. Mijn haar is lang, dik, krullend én beschadigd omdat ik het blond verf, dus deze nieuwe lijn speciaal voor dof, droog en beschadigd haar komt heel goed van pas. De producten die ik heb gekregen bestaan uit een shampoo, conditioner en een herstellend masker.

SAMSUNG CSC

‘De Guhl Zijdeglans-lijn met royal orchidee-olie dompelt het haar in zijdezachte, gewichtloze glans en geeft hernieuwde kracht voor zijdezacht glanzend haar vol luchtigheid en veerkracht’, aldus Guhl. Het is dus een lijn dat je haar voedt maar toch ook luchtig houdt. Veel rijke producten voor beschadigd haar kunnen het haar immers wat zwaar en slap maken, juist omdat ze zo voedend zijn. Het eerste wat ik altijd doe als ik haarverzorgingsproducten bekijk is het doornemen van de ingrediënten.

SAMSUNG CSC

Zoals de meeste shampoos bevat de shampoo dus wel SLES (Sodium Laureth Sulfate). Dit is dan wel weer milder dan SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Mocht je dit willen vermijden, dan is de shampoo sowieso niets voor jou. Zelf vind ik het prettig om zo nu en dan een shampoo te gebruiken die SLES bevat, omdat ik voor mijn krullende haar veel vettige producten gebruik. Verder zie ik niet veel gekke of bijzondere dingen, behalve dan natuurlijk het orchidee-extract. Er zit ook kersenbloesem-extract in; wat dat precies doet heb ik even opgezocht: kersenbloesem is een natuurlijke antioxidant dat hydraterend werkt. Het orchidee-extract is rijk aan mineralen en heeft hydraterende en verzachtende eigenschappen.

Dan de ingrediënten van de conditioner.

SAMSUNG CSC

Cetearyl alcohol is een vettig soort alcohol dat de huid niet irriteert, schrik dus niet van het woord ‘alcohol’. Niet alle alcoholen zijn hetzelfde. Dit zit in veel conditioners en is juist een stof die het haar zacht maakt. Daarnaast zit ook hier (uiteraard) orchidee- en kersenbloesem-extract in, en ik zie siliconen. Schrik ook niet van de siliconen: het is een hardnekkige fabel dat deze het haar zouden ‘verstikken’. Siliconen worden zelfs aangeraden door huidspecialist Jetske Ultee, omdat ze stabiel zijn en vochtvasthoudend werken. In het haar zorgen ze er niet alleen voor dat je haar zijdezacht aanvoelt, maar zorgen ze er ook voor dat je haar beschermd wordt tegen slijtage en hitte (vandaar dat ze vaak in haarproducten zitten die tegen hitte beschermen). Het zit – net als een theezakje – als een netje om je haar heen; het houdt vocht vast maar laat lucht door. En bedenk dat haar sowieso al ‘dood’ materiaal is, het ‘ademt’ niet, laat staan dat je het kunt ‘verstikken’. Wat mij betreft dus een prima conditioner wat de bestanddelen betreft.

Dan de ingrediënten van het masker.

SAMSUNG CSC

Over deze ingrediëntenlijst ben ik niet zo heel enthousiast. Er zit namelijk veel alcohol in, in dit geval dus wél de ‘slechte’ soort alcohol. Dit is dezelfde soort die je gebruikt als je iets moet ontsmetten. Deze alcohol droogt haar en huid uit, dus ik begrijp niet zo goed waarom ze dat in een ‘herstellend’ haarmasker stoppen dat nota bene voor beschadigd haar bedoeld is. Verder zie ik dat er appelzuur in zit. Ik heb niet kunnen vinden wat dat precies doet, maar daarnaast bevat het masker ook hier natuurlijk wel orchidee en kersenbloesem.

Ik heb de producten uitgeprobeerd en dit is mijn mening erover.

SAMSUNG CSC

De shampoo vind ik fijn, zoals ik al verwachtte van Guhl. Ik heb meerdere shampoos van Guhl (gebruikt) en deze zijn me nooit tegengevallen. De shampoos van Guhl zijn zeer geconcentreerd; je hebt maar een klein beetje nodig om je hele haar ermee te wassen. En mijn haar is dik en lang, dus dat zegt wel wat. Bovendien ruikt deze shampoo net als alle andere shampoos van Guhl lekker fris en fruitig en in dit geval ook een beetje bloemig. Lekker! De shampoo maakt mijn haar niet ’touwerig’ en ‘pieperig’ zoals sommige shampoos wel eens kunnen doen. Na het uitspoelen voelt mijn haar goed en gehydrateerd aan. Prima!

De conditioner vind ik ook heel fijn, net als andere conditioners die ik wel eens van Guhl heb gebruikt. Het voedt mijn haar en mijn haar voelt na het uitspoelen meteen een stuk gladder. Niets mis met deze conditioner!

Het masker is helaas wat tegengevallen. Ik heb me niet laten beïnvloeden door de alcohol, want uit mijn cosmetica-ervaring weet ik dat er echt wel producten bestaan die ondanks de aanwezige alcohol erin toch heel prettig kunnen zijn. Helaas is dat niet het geval met dit masker. Op het moment dat ik iets in mijn haar kneed, wil ik al kunnen merken dat het mijn haar zachter maakt en voedt. Dat idee heb ik niet met dit masker. Het is een waterige, dunne, gel-achtige substantie en ik merk wel enigszins een soort ‘glad’ gevoel tijdens het insmeren, maar dat ‘vervliegt’ al snel en zo voelt mijn haar alsnog ‘mwah’ aan. Waardoor ik de neiging heb nog meer in mijn haar te smeren, wat niet helpt. Ik vind dit product gewoon niet rijk en vol genoeg voor een masker dat beschadigd haar zou moeten oppeppen. Dat had ik niet verwacht, want de andere maskers van Guhl zijn me nooit tegengevallen. Ik snap wel dat dit ervoor zorgt dat je haar luchtig blijft en niet zwaarder wordt, maar mijn dikke, krullende en droge haar heeft gewoon meer nodig. Ik zou dan dus eerder voor de conditioner uit deze lijn gaan. Maar misschien is het voor iemand met dun, steil haar wel prettig; dat is een kwestie van uitproberen.

Conclusie: de shampoo en conditioner zijn dermate bevallen dat ik ze wel zou kopen als ze op zijn. Ze zijn geconcentreerd en maken mijn haar zacht. Het masker zal ik laten staan, maar dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen te gelden. De lijn ruikt lekker fris en bloemig en alleen al de roze kleur van de producten vind ik aantrekkelijk. De verpakkingen zijn door de flipdoppen ook handig in gebruik; geen losse doppen die op de grond vallen omdat je ze niet kwijt kunt tijdens het wassen.

De Guhl Zijdeglans-lijn is te koop bij diverse (online) drogisterijen. De shampoo en conditioner kosten € 6,40 en het masker kost € 7,99. De prijzen kunnen per drogist natuurlijk wel iets verschillen.

 

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top