Recept: rokende pannenkoeken Headlines Lifestyle by Cindy - Ingrediënten Voor 8 personen: 20 gram kervel, 5 takjes basilicum, 6 sneden gerookte zalm, 2 koffielepels boter, 2 lepels geraspte kaas, 1 sjalot, 10 cl. jenever, 20 cl. room, peper en zout. Bereiding: Iedereen heeft zowat zijn persoonlijke recept voor pannenkoeken. Mijn bereiding uit de zoveel andere: we keilen 250 gr. bloem in een kom, in het midden maken we een putje, daarin komen een eetlepel olie en het gezelschap van 4 hele eieren. We mengen en kloppen. Op het fornuis hebben we ¼ liter melk klaar staan met een klont boter van 100 gr. en een snuifje zout. Als de boter gesmolten is, voegen we het mengsel bij de bloem. Daarbij voegen we een ½ liter pilsbier of bruiswater en mengen opnieuw. Bij de helft van het deeg voegen we de gehakte kervel en de basilicum. We bakken er een twaalftal pannenkoekjes van. Die rollen we op met een half sneetje gerookte zalm en leggen ze broederlijk in een ingeboterde ovenschotel. We strooien de geraspte kaas erover en schuiven de schotel onder de grill. Na twee minuten vormt zich een wonderlijk korstje. De liefhebbers maken echter nog een lekker sausje: we laten de fijngehakte sjalot stoven in boter en gieten er de room bij, even inkoken, jenever toevoegen, van het vuur, kervel en basilicum aan de roomsaus toevoegen. We laten de saus bandeloos rond de pannenkoeken uitvloeien in de gratineerschotel. Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share