Recept: Zomerse rijstsalade Headlines Lifestyle by Yvonne van der Wal - Deze rijstsalade is snel klaar en gemakkelijk te maken. Te gebruiken als bijgerecht, lunch/maaltijdsalade of als frisse hoofdmaaltijd, maar is ook lekker bij de barbecue. Of zet het op tafel wanneer je een feestje geeft. Benodigdheden 1 pak Lassie toverrijst (400 Gr.) 1 rode ui 2 tomaten 1 klein blikje mandarijnen (op siroop) 1 klein blikje doperwten festini (met maïs en wortel) 1 gegrilde kipworst 200 Gr. (bijv. Lozax, te koop bij Dirk van den Broek in de koeling) Peper Zout of aromat Yogonaise 4 flinke eetlepels Kerriepoeder Knoflookpoeder Koriander (gedroogd of vers gesnipperd) Bereidingswijze Kook de rijst zoals op de verpakking staat en giet het af met koud water. Snijd de tomaten, de ui en de grilworst in stukjes en doe het in een saladeschaal. Giet de mandarijntjes en de doperwten af en doe ze eveneens in de schaal. Maak een dressing van yogonaise, kerriepoeder, knoflookpoeder en koriander en verdun het wat met water. Doe er net zoveel kerrie bij tot de yogonaise goed geel van kleur is. Klein beetje knoflookpoeder gebruiken, eventueel naar behoefte. Doe de rijst en de dressing in de schaal en schep alles goed om. Op smaak brengen met peper en zout/aromat Zet het een paar uur in de koelkast zodat deze salade lekker koud is tijdens het opdienen. Tip: de kipworst kun je ook vervangen voor grilworst of blokjes ham. Eet smakelijk! Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share