Recepten uit grootmoederstijd: Havermoutkoekjes Headlines Lifestyle by Cindy - Het is vakantie en wat is nou leuker dan met je kleine dametjes of ventjes in de keuken te staan om overheerlijke koekjes te bakken en daarna heerlijk opeten? Ik zal zeggen: give it a try! – Havermoutkoekjes (recept voor ca 24 koekjes) Voorbereiden: Op tijd margarine uit de koelkast halen. Ingrediënten 100 gr zelfrijzendbakmeel 200 gr d.bruine basterdsuiker 125 gr boter evt margarine 150 gr HO havermout 1 eetlepel melk Voorbereiding Oven op 175 gr. Bereidingswijze Alles bij elkaar in een kom doen en snel doorelkaar kneden. Met de hand balletjes iets groter dan een knikker rollen. Op de bakplaat, met ingevet bakpapier om en om (ze lopen uit)leggen en met een vork platdrukken. 10 tot 12 min in de oven. De koekjes moeten niet stevig zijn want door het afkoelen worden ze vanzelf krokanter. serveertips Heerlijk bij koffie of thee. Je moet over veel zelfbeheersing beschikken om ze niet achter elkaar op te eten of je kunt het recept verdubbelen. Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share
Heb lang geen koekjes met de kids gebakken, dat moeten we maar gauw weer eens gaan doen. En de havermoutkoekjes zijn heerlijk 🙂
Ja ze zijn gewoon erg lekker he! Muffins bakken is ook erg leuk. En zag toevallig bij de action van alles daarvoor. En alles voor een leuk action prijsje!